High quality Vietnam travel destinations and vacation tips and tricks

Travel attractions and vacation recommendations in Da Nang Vietnam today: The Hai Van Pass is one of the top attractions in this part of Vietnam and rests at around 500 meters above sea level. This makes it the highest pass of its kind in Vietnam and if you want to get panoramic views of Da Nang then this is the place to come. There are a number of historical markers along the way as you navigate the pass including a fort that would have been built during the French colonial period which was also used as a bunker during the Vietnam War by American and South Vietnamese troops. Son Tra Mountain translates as Monkey Mountain in English and this is part of a spectacular national park in Da Nang that is located at around 700 meters above sea level. This area is also called the Son Tra Peninsula and you will find winding roads here which lend themselves to hiking as well as cycling. The mountain is so named as it is the home of a rare species of monkey called the red face monkey.

The Mekong Delta is the region in southern Vietnam where the Mekong River approaches and empties into the sea. It is a very rich and lush area, covered with rice fields, that produces about half of the total of Vietnam’s agricultural output. Subsequently, life in the Mekong Delta revolves much around the river, and all the villages are often accessible by river rather than by road. Discover even more information at https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

For sandy fun in Vietnam, Nha Trang is king. The well-maintained beach trundles for six kilometers along the shoreline of central Nha Trang city and during summer is jam-packed with local families on vacation as well as foreign visitors. There is excellent swimming here with designated swimming areas and manicured lounging areas that make this a great option for relaxing days soaking up the sun and sand. If you do get bored of sunbathing, the ancient Po Nagar Cham Towers are just to the north across the Xom Bong Bridge and have been used as a place of worship here since at least the 7th century (with some historians saying the site itself has been a place of active worship since much earlier). There is also an excellent museum dedicated to the work of Alexandre Yersin who discovered the cause of the bubonic plague and founded Nha Trang’s Pasteur Institute (which still carries out vaccination programs in Vietnam today).

The Sand Dunes of Mui Ne are two geological wonders no visitor should ever miss out on their travel itinerary. There are numerous tour operators in Mui Ne that organise daytrips to these Saharan-like red and white sand dunes, but you can easily make your way to both locales if you prefer exploring according to your own pace. Visitors can rent plastic sleds and it is a wise idea to check the price and agree on it beforehand. Another interesting activity is kite flying as well as catching the beautiful sunset here. These dunes are a popular picnic place for locals too.

The choice of Vietnam tourist attractions is staggering; this mesmerizing country blessed with jaw-dropping natural beauty, an unfair tally of World Heritage Sites, historical legacies extending from 10th-century pagodas to wartime tunnels, vibrant cities revealing multi-national architectural wonders, and rich cultural diversity. One trip may not be enough, but for first-timers, be it, honeymooners or adventure seekers, here’s our what to see on your trip to Vietnam.

Just south is Hoan Kiem Lake, an unexpected oasis of tranquility and beauty at the heart – literally – of Hanoi, awarded ‘Special National Relic’ status. Translating as ‘Lake of the Restored Sword,’ legend-strewn Hoan Kiem is hugely popular with locals and tourists at any time. However, come at sunrise, when Hanoians flock here to exercise on the lake’s shaded shores and on weekend evenings when the surrounding streets morph as a vibrant pedestrianized zone with open-air entertainment. You don’t have to be a child to enjoy Vietnam’s enchanting water puppetry; deep insight into traditional folklore and a surprisingly quirky, cultural experience.

For our Vietnamese guests :

Điểm thu hút chính ở trung tâm của Da Nang chắc chắn là cây cầu rồng lớn trải dài trên 666 mét đáng ngại và có yêu cầu nổi tiếng là cây cầu dài nhất thuộc loại này ở nước này. Như tên cho thấy, cây cầu được xây dựng theo hình con rồng có nghĩa là đại diện cho sự may mắn ở Việt Nam. Mỗi thứ bảy và chủ nhật lúc 9 giờ tối, bạn có thể đi bộ xuống bờ sông và xem một chương trình thắp sáng cây cầu và con rồng thậm chí còn phun ra lửa và nước từ miệng. Nhiều du khách không nhận ra rằng Da Nang có một số lượng lớn các bảo tàng thú vị và Bảo tàng Cham sẽ cho bạn biết mọi thứ mà bạn muốn biết về người Cham ở Việt Nam. Bảo tàng này cũng có tuyên bố nổi tiếng là bảo tàng Cham duy nhất trên thế giới và lần đầu tiên nó mở cửa vào năm 1915 tại thời điểm thuộc địa Pháp. Trong một chuyến thăm ở đây, bạn sẽ tìm thấy một số triển lãm tuyệt vời bao gồm các mảnh đất nung và đá có từ thế kỷ thứ 7 đến thế kỷ 15.

Điểm đến và kỳ nghỉ đề xuất tại Việt Nam từ TourDulichgiare: Nằm ở trung tâm lịch sử của Hà Nội, Hồ Hoàn Kiếm là một trong những danh lam thắng cảnh chính của thành phố và là điểm đến của người dân địa phương ‘ điểm giải trí yêu thích. Hoàn Kiếm có nghĩa là “gươm trả lại”, và cái tên này bắt nguồn từ một truyền thuyết, trong đó vua Lê Lợi được các vị thần ban cho một thanh gươm thần, mà ông đã sử dụng để đánh đuổi quân xâm lược Trung Quốc. Sau đó, ông đã trả gươm cho Thần Rùa Vàng trong hồ.

Vườn quốc gia Ba Bể yên tĩnh hoàn toàn tuyệt đẹp với ba hồ Ba Bể liên kết với nhau ở trung tâm, được bao quanh bởi các đỉnh núi đá vôi lởm chởm và các sườn dốc có rừng rậm . Hầu hết du khách đến ở đây để tham gia các chuyến đi thuyền yên bình hoặc chèo thuyền kayak trên hồ và khám phá các hang động đầy nhũ đá và măng đá ở vùng lân cận, nhưng đối với những người năng động hơn, cũng có những chuyến đi bộ và leo núi tuyệt vời trên những ngọn đồi ở đây giữa các làng dân tộc thiểu số. Đây là một trong những điểm yên bình nhất ở Việt Nam và những du khách qua đêm ở đây sẽ ngủ trong những ngôi nhà sàn truyền thống kiểu homestay dọc theo bờ hồ, cho phép trải nghiệm cuộc sống nông thôn giản dị.

Múa rối nước truyền thống có nguồn gốc từ Đồng bằng sông Hồng phía Bắc, nơi mà trong nhiều thế kỷ, những người nông dân đã thực hành loại hình nghệ thuật giải trí này trên những cánh đồng ngập nước. Lưu truyền qua nhiều thế hệ, loại hình múa rối độc đáo này gần như mai một nhưng đã có sự hồi sinh lớn, được công nhận là Di sản văn hóa phi vật thể và được biểu diễn tại các nhà hát ở các thành phố lớn và đoạt nhiều giải thưởng quốc tế. Ẩn mình sau bức màn tre, những người điều khiển con rối bằng gỗ sơn mài sử dụng cần câu khi lội trong nước sâu đến thắt lưng, diễn những câu chuyện truyền thống dựa trên những câu chuyện dân gian cổ xưa và cuộc sống làng quê trên một sân khấu nước luôn thay đổi, Các buổi biểu diễn kéo dài hàng giờ của các tiết mục ngắn đi kèm với nhạc sống truyền thống và trong khi tất cả đều bằng tiếng Việt, thì âm nhạc và múa rối vui nhộn, thú vị khiến khán giả say mê. Tại Hà Nội, hãy đặt vé tại Nhà hát Múa rối Nước Thăng Long nổi tiếng thế giới và tại Thành phố Hồ Chí Minh, tại Nhà hát Múa rối Nước Rồng Vàng hoặc Bảo tàng Lịch sử Việt Nam. tìm thấy hơn chi tiết ở đây trên trang web này Tour Đà Nẵng vinwonders hội an 4 ngày 3 đêm.

The Đồi cát Mũi Né là hai kỳ quan địa chất mà du khách không nên bỏ lỡ trong hành trình du lịch của mình, Mũi Né có rất nhiều công ty lữ hành tổ chức các chuyến đi trong ngày đến những đồi cát trắng pha đỏ giống sa mạc Sahara này, tuy nhiên bạn có thể dễ dàng di chuyển đến đây. cả hai địa phương nếu bạn thích khám phá theo tốc độ của riêng bạn. Du khách có thể thuê xe trượt nhựa và nên kiểm tra giá cả và thỏa thuận trước. Một hoạt động thú vị khác là thả diều cũng như đón hoàng hôn tuyệt đẹp ở đây. Những cồn cát này cũng là một địa điểm dã ngoại phổ biến cho người dân địa phương.